Σόλο / Espiga Hoppy Saison

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 461, Σόλο Hoppy Saison, Ισπανο-Νορβηγο-Κρητική saison μπύρα με 8,3% αλκοόλ και 35 IBU! Ζυθοποιήθηκε από τη Σόλο σε συνεργασία με την ισπανική μικροζυθοποιία «Companyia Artesana Maians S.L. - Cerveses Espiga», στην Καταλονία, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, και σε περιορισμένη ποσότητα μόλις 3000 φιαλών ή μάλλον σωστότερα, τόσες ταξίδεψαν για την Ελλάδα από την Ιβηρική χερσόνησο. 
Πρόκειται για μια θολή πορτοκαλόξανθη μπύρα με  πυκνό λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Διακρίνονται υπέροχα αρώματα λυκίσκου, φρούτων κι εσπεριδοειδών, με ευχάριστες νότες σταφίδας και μπαχαρικών. Έχει μέτριο σώμα, επίσης μέτρια ενανθράκωση και την αίσθηση του αλκοόλ αρκετά έντονη μεν, αλλά χωρίς να "χτυπάει" στο κεφάλι. Η γεύση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, έντονη, πικρή, βυνώδης, με νότες καραμέλας.  Η επίγευση της είναι ευχάριστα πικρή, πικάντικη, έντονη και μεγάλης διάρκειας. 
Άλλη μια ενδιαφέρουσα συνεργατική συνταγή από την Σόλο με κάποια μικροζυθοποιία του εξωτερικού, μια υβριδική, απολαυστικότατη μπύρα που συνδυάζει περίτεχνα τα αρώματα των τροπικών φρούτων μιας βέλγικης Saison με τον γήινο πευκώδη χαρακτήρα μιας IPA.

Πηγή: solobeer.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland