She's Α Pirate

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 467, She's Α Pirate, Ελληνική, φρέσκια, αφιλτράριστη κι απαστερίωτη, blond ale μπύρα με 4,2% αλκοόλ και μόλις 16 IBUs από τη Notos Brewery - Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου. Διαβάστε περισσότερα για τη Notos Brewery, την ιστορία της  και τη φιλοσοφία της στο beeroskopio.com.
Η εν λόγω πειρατίνα λοιπόν έχει ξανθό, θολό χρώμα με άφθονο, πυκνό και κρεμώδη λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Πολύπλοκη στο άρωμα με πραγματικά υπέροχες νότες από βατόμουρο, μανταρίνι, πεύκο, παπάγια και τριαντάφυλλο που τις προσδίδονται από τον λυκίσκο που έχει χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποίησή της. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, μεστή, γλυκόπικρη, ισορροπημένη, με γεμάτο σώμα και αυξημένη ενανθράκωση (άρα προσοχή λίγο παραπάνω στο άνοιγμα της φιάλης). Γλυκόπικρη και μεγάλης διάρκειας είναι και επίγευση της που έρχεται να σφραγίσει το γευστικό αποτέλεσμα! 
Μια καταπληκτική μπύρα που πραγματικά ευχαριστήθηκα φέτος το καλοκαίρι στην ιδιαίτερη μου παρτίδα στην Κρήτη, αν και στο μυαλό μου ακόμα γυροφέρνει η γεύση μιας κορυφαίας, ελαφρώς διαφορετικής πειρατίνας με περισσότερο λυκίσκο, που δοκίμασα κατά την επίσκεψή μου στο ζυθοποιείο της Notos στη Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη 36, στο Ηράκλειο, στο οποίο πλέον λειτουργεί και taproom για on the spot απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland