Spira Golden Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 459, Spira Golden Ale, Ελληνική, αφροζύμωτη, αφιλτράριστη κι απαστερίωτη, golden ale μπύρα με 5% ABV και 28 IBU από τη νεοσύστατη SPIRA - Skopelos Brewers σε συνεργασία με το μικροζυθοποιείο Θεσσαλίας στα Παλιά του Βόλου. Περισσότερα για την SPIRA στην ανάρτηση για την SPIRA IPA εδώ αλλά και στη συνέντευξη του ζυθοποιού στο beeroskopio.com.
Στην παραγωγή της Spira Golden Ale έχουν χρησιμοποιηθεί 4 είδη βύνης (Pale ale, Caramel 30, Vienna & Carapils) και λυκίσκος ποικιλίας Fuggle. Το χρώμα της είναι σκουρόξανθο με υπόλευκο αφρό μικρής σχετικά διάρκειας. Στη μύτη διακρίνονται ήπια αρώματα ανθέων, βοτάνων, κωνοφόρων και μελιού.
Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, ισορροπημένη, με ευχάριστες βυνώδης νότες, ιδιαίτερα ξεδιψαστική με μέση ενανθράκωση και ελαφρύ σώμα. Γλυκόπικρη, ελάχιστα πικάντικη και μεγάλης διάρκειας είναι η επίγευσή της που σφραγίζει ευχάριστα τη γευστική εμπειρία! Με δυο λόγια, μια πάρα πολύ γευστική μπύρα, ότι πρέπει για να πιει κάποιος που θέλει να κάνει την μετάβαση από τις lager στις ales!
Με τη σημερινή μπύρα ολοκληρώθηκε η 4αδα των μπυρών της SPIRA - Skopelos Brewers, δώρο του καλού συναδέλφου Πέτρου από τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκόπελο! Στην υγειά σου Πέτρο!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland