Portara India Pale Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 454, Portara India Pale Ale, Ελληνική, αφιλτράριστη, απαστερίωτη, IPA μπύρα με 7,5% ABV από τη Naxos Beer.
Προς το παρόν παράγεται και εμφιαλώνεται κάπου στην Ελλάδα αλλά σύντομα αυτό πρόκειται ν' αλλάξει καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να γίνει η ζυθοποίηση στη Νάξο, ο μηχανολογικός εξοπλισμός για το τοπικό ζυθοποιείο είναι πλήρως σχεδιασμένος και έτοιμος προς κατασκευή.
Η Naxos Beer στα μέσα του 2016 ξεκίνησε την τότε Naxos Beer Pils, και το επόμενο έτος διέθεσε 2 ακόμα μπύρες, την Portara India Pale Ale & Naxian Sphinx Stout και η pils ονομάστηκε Idol Pilsner. Και οι 3 βρέθηκαν στα χέρια μου και σύντομα όλες στα ποτήρια του μπυρολογίου, δώρο από στην καλή συνάδελφο Βιβή, που πέρασε τις καλοκαιρινές της διακοπές στο υπέροχο κυκλαδίτικο νησί! 
Στην υγειά σου λοιπόν Βιβή!

Περνώντας στα της μπύρας (που φυσικά θα ξεκίναγα από τις αγαπημένες IPA), το χρώμα της Portara είναι σκούρο χαλκοκόκκινο με πυκνό και κρεμώδη ελαφρώς μπεζ αφρό που σταδιακά υποχωρεί σ' ένα λεπτό στρώμα που σε συντροφεύει μέχρι το τέλος. Έχει έντονα αρώματα με υπέροχες νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων αλλά και κωνοφόρων τα οποία της προσδίδονται από τις 7 ποικιλίες λυκίσκου κυρίως αλλά και τις 3 διαφορετικές βύνες κριθαριού. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ξεδιψαστική, ισορροπημένη, γλυκιά και πικρή, με νότες καραμέλας, μέτριο σώμα και μέτρια ενανθράκωση! Στην μεγάλης διάρκεια επίγευση κυριαρχεί η ευχάριστη πικράδα και κάποιες ελαφρώς πικάντικες νότες. Προσωπικά την καταευχαριστήθηκα!

Πηγή: naxos.beer

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland