El Pibe De Oro

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 460, El pibe de oro, Ελληνική, αφιλτράριστη κι απαστερίωτη, hefeweizen μπύρα με 5,5% αλκοόλ από τη Notos Brewery - Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου. Διαβάστε περισσότερα για τη Notos Brewery, την ιστορία της  και τη φιλοσοφία της στο beeroskopio.com.                                                                                                          
H El pibe de oro κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών κατά τη διάρκεια του φετινού Mundial (2018 FIFA World Cup Russiα), και προφανώς προς τιμήν του Diego Armando Maradona, του καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών κατά την προσωπική μου άποψη, γνωστός και ως "el pibe de oro - το χρυσό παιδί ". Η ίδια weiss μπύρα, πλέον κυκλοφορεί με την κανονική της ετικέτα και θα δούμε πολύ σύντομα μέσα από τις σελίδες του αγαπημένου μου μπυρολογίου! Στη συλλεκτική πλέον ετικέτα, δίπλα στην γνωστή καρικατούρα του Μαραντόνα, απεικονίζονται το διάσημο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το περίγραμμα του επίσης διάσημου "χεριού του θεού - La Mano Des Dios"!
Το χρώμα της είναι σκουρόξανθο με ελαφρώς μπέζ πυκνό, κρεμώδη, συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνονται τα ευχάριστα κι απαλά αρώματα μπανάνας και μαγιάς. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, μεστή, γλυκιά, ισορροπημένη, με ευχάριστες νότες λυκίσκου της γερμανικής ποικιλίας hallertauer mittelfruher για όσους γνωρίζουν και ενδιαφέρονται, ιδιαίτερα απολαυστική με μέση ενανθράκωση και γεμάτο σώμα. Όσο ζεσταίνεται (αν προλάβει να ζεσταθεί) και τα αρώματα της γίνονται εντονότερα και η γεύση γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη! Γλυκιά, ελάχιστα όξινη και μεγάλης διάρκειας είναι η επίγευσή της. Μια πάρα πολύ καλή μπύρα κι όχι απλά hefeweizen αλλά craft hefeweizen!
Πηγή: notosbrewery.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland