Spira India Pale Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 449, Spira India Pale Ale, Ελληνική, αφιλτράριστη, απαστερίωτη, dry-hopped IPA μπύρα με 5,5% ABV και 58 IBU από τη νεοσύστατη SPIRA - Skopelos Brewers σε συνεργασία με το μικροζυθοποιείο Θεσσαλίας στα Παλιά του Βόλου.
Άλλη μια ζυθοποιία νομαδικού στυλ, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται οι ζυθοποιοί που δεν έχουν δικές τους εγκαταστάσεις ζυθοποίησης αλλά "βράζουν" όπου βρουν, η οποία έχει έδρα τις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα την Σκόπελο. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ζυθοποιού στο beeroskopio.com, εδώ απλά θα αναφέρουμε πως το όνομα της ζυθοποιίας προέρχεται από την ΣΠΕΙΡΑ των από αρχαιοτάτων χρόνων σύμβολο της Ζωτικής Δύναμης, η οποία απεικονίζεται στο λογότυπο της μαζί με 2 γροθιές που κρατούν τα βασικά συστατικά της μπύρας κριθάρι και λυκίσκο. 
Ο τρόπος που έφτασε στα χέρια μου η συγκεκριμένη μπύρα είναι πραγματικά ο καλύτερος, καθώς βρέθηκε μια ωραία πρωία μαζί με τα υπόλοιπα 3 είδη μπυρών της ζυθοποιίας, πάνω στο γραφείο μου στο χώρο εργασίας μου και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση εννοείται, από πολύ κάλο συνάδελφο που μόλις είχε γυρίσει από τις διακοπές του στη Σκόπελο. Πέτρο στην υγειά σου φίλε!
Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της είναι σκούρο χαλκοκόκκινο με πυκνό και κρεμώδη λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας! Τα αρώματα της απελευθερώνονται με το άνοιγμα της φιάλης, είναι ιδιαίτερα έντονα με υπέροχες νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων αλλά και κωνοφόρων τα οποία της προσδίδονται από 3 ποικιλίες λυκίσκου Cascade, Mosaic & Citra. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ξεδιψαστική, γλυκιά και πικρή, με νότες καραμελωμένων βυνών, μέτριο σώμα κι ευχάριστα επιθετική στον ουρανίσκο! Στην μεγάλης διάρκεια επίγευση κυριαρχεί, τι άλλο, η ευχάριστη πικράδα που έρχεται να σφραγίσει την υπέροχη εμπειρία. Προσωπικά την καταευχαριστήθηκα!



Σχόλια

  1. Γιωργο σσε ςυχαριστουμε απο καρδιας για το ενδιαφέρον σου καθως και για τα καλα σου λογια για ολα τα στυλ της Σπείρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ! Είναι ευχαρίστησή μου να δοκιμάζω νέες μπύρες, κι ακόμα περισσότερο της Ελληνικής craft σκηνής! Και για ότι καινούργιο εδώ είμαστε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland