Omnipollo Fatamorgana

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 439, Omnipollo Fatamorgana, Σουηδική double-dry hopped imperial india pale ale μπύρα με 8 % αλκοόλ, από τη γνωστή νομαδική ζυθοποιία Omnipollo σε συνεργασία με την ζυθοποιία Dugges Bryggeri στο Landvetter της Σουηδίας.
Η Omnipollo είναι δημιούργημα του ζυθοποιού Henok Fentie και του graphic artist/designer Karl Grandin. Ιδρύθηκε το 2011  και έκτοτε παράγει τις μπίρες της σε άλλα ζυθοποιεία ανά τον κόσμο, με το μοντέλο του gypsy brewing. Η νοοτροπία τους είναι λίγο διαφορετική από άλλα μικροζυθοποιεία, στο γεγονός ότι δεν φτιάχνουν μόνο φοβερές american ipas, sour ales και imperial stouts αλλά δίνουν σημασία και στην συσκευασία που θα τοποθετήσουν τις μπίρες τους. Άλλωστε οι ετικέτες τους θεωρούνται από μόνες τους έργα τέχνης. Ο Κarl Grandin φροντίζει για αυτό, φλερτάροντας πολύ με τα αρχετυπικά σύμβολα της ανθρωπότητας.
Το χρώμα της Fatamorgana είναι υπέροχο, hazy κίτρινο, σχεδόν ώχρα με λευκό αφρό μικρής διάρκειας. Με το άνοιγμα της φιάλης υπέροχα τροπικά, φρουτώδη αρώματα σε πλημυρίζουν. Οι βύνες σιταριού και βρώμης που έχουν χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποίηση της σε συνδυασμό με την double dry hop επεξεργασία συνθέτουν μια καταπληκτική, πικρή και γλυκιά γεύση, με νότες ανανά, γκρέιπφρουτ, passionfruit και πεύκου, που γίνονται ακόμα πιο έντονες καθώς ζεσταίνεται... αν προλάβει να ζεσταθεί. Η γλυκόπικρη και τραγανή επίγευση σφραγίζει το συνολικά υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!

Πηγή: www.meninale.com


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland