White Mountains

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 415, White Mountains, Ελληνική Triple Hop Pale Ale μπύρα με 5% αλκοόλ, από τη Lafkas Microbrewery στα Χανιά! Πρόκειται για την πρώτη μπύρας τη νέας μικροζυθοποιίας που ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις πέρσι!
Όπως ακριβώς αναφέρει η ετικέτα της φιάλης που απεικονίζει έναν σαρικοφορεμένο Κρητικό μπάρμπα, "Το 2011 ένας νέος Έλληνας φοιτητής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών επισκέφτηκε το Βέλγιο για να μάθει περισσότερα σχετικά με το αγαπημένο του ποτό: τη μπίρα. Εκεί θα γνωρίσει μια νεαρή Βελγίδα η οποία θα αναλάβει να τον μυήσει στο μαγικό κόσμο της βελγικής ζυθοποιίας. Πέντε χρόνια αργότερα καταλήγουν να ζουν μαζί στην Κρήτη και αποφασίζουν να φτιάξουν τη δική τους ελληνο-βελγική μπίρα. Μια μίξη βελγικής τεχνογνωσίας και παράδοσης με το ελληνικό πάθος για δημιουργία και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τί άλλο χρειάζεται για μια φρέσκια, αρωματική μπίρα; Κάπως έτσι φτάνουμε στο να κρατάτε στα χέρια σας σήμερα την πρώτη μας μπίρα: μια Triple Hop Pale Ale. Μια αρωματική, αφιλτράριστη, απαστερίωτη και φυσικά θολή μπίρα, φτιαγμένη με πολύ μεράκι στην Κρήτη. Πίνεται παγωμένη παρέα με καλούς φίλους". (Ναι, όλα αυτά και μάλιστα σε 2 γλώσσες, χωράνε σε μια ετικέτα φιάλης 330 ml!)
Για περισσότερες πληροφορίες αξίζει να διαβάσετε εδώ.
Στα της μπύρας τώρα, είναι ξανθιά, φυσικά θολή, με λευκό αφρό μικρής ποσότητας και διάρκειας. Έχει απαλά αρώματα βύνης, καραμέλας και ψωμιού. Η γεύση της είναι ευχάριστη, ξεδιψαστική, φρουτώδης, με ανθικές νότες, χαμηλή ενανθράκωση και σωστά ισορροπημένη ανάμεσα σε λυκίσκο και βύνη. Η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας και ελαφρώς ξηρή! Άντε, εβίβα!




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland