Gouden Carolus Tripel


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 414, Gouden Carolus Tripel, Βελγική strong ale με IBU 22, EBC 9,5 και 9% αλκοόλ, από την Brouwerij Het Anker, ίσως το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο. Περισσότερα για το ζυθοποιείο εδώ.
Παρά την τεχνολογική πρόοδο στη ζυθοποίηση, η συγκεκριμένη μπύρα ζυθοποιείται σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Η πρώτη της ζυθοποίηση ήταν το 1491 για τους Ιππότες του Τάγματος του Χρυσόμαλλου Δέρατος.
Έχει τιμηθεί με το χρυσό βραβείο στο διετές World Beer Cup 2002 στην κατηγορία tripel, στο European Beer Star το 2010 στην κατηγορία Belgian Style Tripel, στο World's Beer Awards (WBA) με το World's Best Belgian-Style Tripel το 2012 και αρκετά άλλα.
Έχει υπέροχο σκουρόξανθο χρώμα με κατάλευκο αφρό που μειώνεται σταδιακά σε ένα στρώμα που σχεδόν μένει μέχρι το τέλος! Γλυκό και ζεστό το άρωμά της με τα φρούτα και τη μαγιά να διακρίνονται περισσότερο. Η γεύση της είναι κυρίως γλυκιά, ελαφρώς πικάντικη, με αυξημένη ενανθράκωση και ευδιάκριτο το αλκοόλ ειδικά όσο ζεσταίνεται (αν προλάβει να ζεσταθεί 😊), και με μια ελαφριά πικράδα και ξηρότητα στο τελείωμα. Μια πάρα πολύ καλή μπύρα από μια κορυφαία κατηγορία αυτή των abbey ales.

Πηγή: www.hetanker.be

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland