Iron Maiden Hallowed

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 404, Hallowed, Βρετανική Belgian ale μπύρα με 6.0 % αλκοόλ, από τους Iron Maiden, τέταρτη ιδέα του τραγουδιστή της διάσημης rock μπάντας Bruce Dickinson που για άλλη μια φορά γίνεται πραγματικότητα στη ζυθοποιία Robinsons στο Stockport της ευρύτερης περιοχής του Manchester!
Πρόκειται για τη νεότερη ale μπύρα που ακολουθεί την επιτυχία της πρώτης TROOPER που έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια pints από την έναρξη της κυκλοφορίας της το 2013 καθώς και τις 2 προηγούμενες περιορισμένης κυκλοφορίας μπύρες TROOPER 666 and RED ‘N’ BLACK.
Όπως αναφέρει ο διάσημος τραγουδιστής, είναι μεγάλος φαν των belgian ale και για πρώτη φορά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει βέλγικη μαγιά κατά τη παραγωγή της μπύρας. Βασικά, είναι από τις πρώτες μπύρες της Robinsons με βέλγικη μαγιά καθώς δεν έχει αλλάξει τη μαγιά που χρησιμοποιεί στις μπύρες της από το 1942, και αυτό κάνει την Hallowed ακόμα πιο ιδιαίτερη! Η βέλγικη επιρροή συνεχίζεται και στην ετικέτα με τον Eddie, τη γνωστή μασκώτ του συγκροτήματος ντυμένο με τον παραδοσιακό ρουχισμό των Βέλγων τραπιστών μοναχών.
Η Hallowed έχει ρουμπινί κόκκινο χρώμα με μπεζ αφρό μικρής διάρκειας. Στη μύτη διακρίνονται εξίσου δυνατά τα ευχάριστα αρώματα της βύνης και της μαγιάς καθώς και κάποιες νότες ώριμων κόκκινων φρούτων. Η γεύση είναι δροσιστική, πικρή, και ξηρή, με νότες καραμέλας και μπανάνας και με αυξημένη ενανθράκωση. Η επίγευση είναι γλυκόπικρη και ελαφρώς ξηρή. Προσωπικά η μίξη της Βέλγικης με την Αγγλική κουλτούρα δεν με ενθουσίασε καθόλου καθώς είχα προετοιμαστεί για κάτι καλύτερο!

Πηγή: www.ironmaidenbeer.com


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland