Bronckhorster Terra-Incognitta - Jerez (Sherry) Reserve No 2 (2017)

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 400, Bronckhorster Terra-Incognitta - Jerez (Sherry) Reserve No 2 (2017), Oloroso Sherry barrel-aged, Ολλανδική barley wine μπύρα με 12% αλκοόλ, 16 EBC και 20 IBUs. Παράγεται από την Bronckhorster Brewing Company, την guest ζυθοποιία της Ζυθογνωσίας 2017 σε συνεργασία με την επίσης Ολλανδική ζυθοποιία Rockin' Ludina Brewery. Περισσότερα για τη ζυθοποιία που έκλεψε την παράσταση στη φετινή ζυθογνωσία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Εκτός από τις 15 μπύρες μόνιμης παραγωγής, η Bronckhorster Brewing Company παράγει και εποχιακές. Μία φορά το χρόνο παράγεται και η λεγόμενη «Collaboration beer» σε συνεργασία με κάποιο άλλο μικροζυθοποιείο. Τέλος, η σειρά BA (Barrel-Aged Βeers) αφορά μπύρες που έχουν ωριμάσει σε βαρέλια, που έχουν χρησιμοποιηθεί για σέρι, ρούμι ή μπέρμπον. Η σημερινή μπύρα λοιπόν, η 400ή του παρόντος μπυρολογίου συνδυάζει και τα 2, είναι μια Collaboration beer που έχει ωριμάσει σε βαρέλια sherry oloroso, του ιδιαίτερου αυτού κρασιού της πόλης Jerez της Ανδαλουσίας.
Η Terra-Incognitta - Jerez (Sherry) Reserve No 2 είναι μια σκούρα κόκκινη μπύρα με άφθονο, πυκνό, μπέζ αφρό, μεγάλης διάρκειας. Έχει υπέροχα έντονα αρώματα Sherry και βανίλιας που ήθελα διαρκώς να τα μυρίζω. Η γεύση είναι απλά καταπληκτική, γλυκιά, πολύπλοκη, καθόλου πικρή, φρουτώδης με νότες ροδάκινου και σταφίδας, με τις άκρως ευχάριστες νότες του sherry και του ξύλινου βαρελιού! Έχει μέτρια ενανθράκωση και με το άφθονο αλκοόλ, στο τέλος της φιάλης των 375ml μια ελαφριά ζαλάδα είναι σχεδόν σίγουρη! Τέλος υπέροχη είναι και η επίγευση της με τη βασική αίσθηση του sherry να διαρκεί αρκετά.
Η σημερινή μπύρα ήταν η 6η και τελευταία της Bronckhorster Brewing Company, τις οποίες προμηθεύτηκα από την Ζυθογνωσία 2017, και που πραγματικά εύχομαι κάποιος εισαγωγέας να αρχίσει να τις εισάγει και στη χώρα μας.





Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland