Dreamer American Pale Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 391, Dreamer American Pale Ale, Ελληνική APA μπύρα με 5,4% αλκοόλ και 38 IBU. Μία ακόμα χειροποίητη, σπιτική μπύρα από την Dreamer οικοζυθοποιία στη Βέροια.  
Μια ... ονειροπόλα οικοζυθοποιία που μόλις πριν λίγες ημέρες έκανε το πρώτο της μεγάλο βήμα για μαζικότερη παραγωγή (1300 λίτρων) στις εγκαταστάσεις της Πρότυπης Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης Ο.Ε στην περιοχή της Θέρμης. Το πρώτο της ONIRO δηλαδή είναι ήδη πραγματικότητα και σύντομα θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Περισσότερα για την οικοζυθοποιία από τη Βέροια μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η σημερινή μπύρα είναι αφροζύμωτη, θολή πορτοκαλόξανθη με λευκό πυκνό αφρό σε σωστή ποσότητα ο οποίος σταδιακά υποχωρεί σε ένα λεπτό στρώμα. Οι δύο ποικιλίες λυκίσκου, Chinook & Amarillo, που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη ζυθοποίηση, της προσδίδουν τα υπέροχα και έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και πεύκου, εκτός από αυτά του λυκίσκου. Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της γλυκόπικρη, φρουτώδης και πικάντικη, με δυο λόγια υπέροχη! Η επίγευσή της είναι κι αυτή έντονη, γλυκόπικρη και πραγματικά ευχάριστη! Μια παρά πολύ καλή συνταγή όπως μας έχουν συνηθίσει οι Dreamers από τη Βέροια, Στέλιος Αφεντούλης και Μαρία Αλεξανδρίδου
Κρίνοντας από τη σημερινή μπύρα, οι προσδοκίες για το πρώτο τους ONIRO είναι πραγματικά μεγάλες και ανυπομονώ να το δοκιμάσω!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland