AMMOUSA GOLDEN NEIPA


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 389, AMMOUSA GOLDEN NEIPA, Ελληνική New England IPA, μπίρα με 5% αλκοόλ. Παράγεται στην Πάτρα από την οικοζυθοπιοία Birra Danos δηλαδή από τον μηχανολόγο μηχανικό στο επάγγελμα Γεώργιο Ντάνο, έναν βραβευμένο ερασιτέχνη ζυθοποιό. Είναι η τρίτη μπίρα Danos που δοκιμάζω μετά τις De’KA 5 & AMMOUSA IPA, και είναι επίσης η τρίτη ανάρτηση του παρόντος μπυρολογίου που η μπίρα αναγράφεται σωστά με ί και όχι με ύ όπως εκ πεποιθήσεως συνηθίζω να την αναγράφω σύμφωνα με το μότο του blog! :-)
Το χρώμα της είναι κίτρινο, θολό, με πυκνό λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Κατά τη ζυθοποίηση της έχουν χρησιμοποιηθεί έξι από τους καλύτερους λυκίσκους παγκοσμίως οι οποίοι της προσδίδουν τα υπέροχα και απαλά αρώματα ζουμερών τροπικών φρούτων, πεύκου αλλά και λυκίσκου φυσικά! Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της, γλυκόπικρη, φρουτώδης και πικάντικη, με μέτρια ενανθράκωση, εντυπωσιάζει χωρίς να είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Η επίγευσή της είναι απαλή, γλυκόπικρη και ευχάριστη.

Για άλλη μια φορά μια ποιοτική μπίρα από ... σπίτι, μου αφήνει πραγματικά τις καλύτερες εντυπώσεις, και αποτελεί απόδειξη του ότι κάνεις με μεράκι πέρα από την τέχνη φυσικά, αποδίδει τα μέγιστα! Και ο Γιώργος σίγουρα (εκ των πραγμάτων) διαθέτει και τα δύο!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland