Satyr Brews Menace IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 382, Satyr Brews Menace IPA, Ελληνική IPA (west coast style) μπύρα με 5,2 % αλκοόλ και 40 IBUs. Παρασκευάζεται από την ζυθοποιία Satyr Brews σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Χίου στον Κάμπο της Χίου, είναι δηλαδή αποτέλεσμα νομαδικής ζυθοποίησης. Η ονομασία της προέρχεται από τις γυναίκες συνοδούς του θεού των αρχαίων Ελλήνων Διόνυσου οι οποίες περιφέρονταν σε έξαλλη κατάσταση. Είναι η πρώτη ελληνική μπύρα που πιάνει διπλό κατοστάρι στο ratebeer, είναι στην κορυφή των καλυτέρων μπυρών στηνΕλλάδα σύμφωνα με το ίδιο site και βρίσκεται στο TOP 50 της κατηγορίας της ανελλιπώς.


Η συνταγή για την επιτυχία της, σύμφωνα με την ετικέτα της, βρίσκεται στις ψεκασμένες με χημικά βύνες, ksenofertous γενετικά τροποποιημένους λυκίσκους, μαγιά σκιώδους εργαστηρίου πολυεθνικής και φυσικά στο πατενταρισμένο παπατζιλίκι που πρόσθεσαν οι ζυθοποιοί σε κάποια τυχαία δεξαμενή της επικράτειας! Να σημειωθεί πως η συνταγή είναι open source και μπορεί να βρεθεί εδώ για όσους θέλουν να την δοκιμάσουν στο σπίτι!
Το χρώμα της ξανθό θολό με υπέροχο λευκό πυκνό αφρό μέσης διάρκειας.  Τα αρώματα των 5 λυκίσκων (Chinook, Ahtanum, Mosaic, Centennial και Vic Secret) είναι μαγευτικά και ... περιφέρονται σε έξαλλη κατάσταση όπως αρμόζει σε μια μαινάδα, μαζί με αυτά των εσπεριδοειδών και του πεύκου. Υπέροχη γεύση, ξεδιψαστική, φρουτώδης, γλυκιά και πικρή με νότες καραμέλας κίτρου και γκρέιπφρουτ. Το σώμα της μέτριο και με επίσης μέτρια ενανθράκωση. Η εμπειρία σφραγίζεται με μια γλυκόπικρη επίγευση μεγάλης διάρκεια.

Πηγή: chiosbeer.gr



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland