Bronckhorster Angus Triple - Bourbon Reserve No 1


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 376, Bronckhorster Angus Triple - Bourbon Reserve No 1 (2016), Jack Daniels barrel-aged, Ολλανδική belgian triple ale μπύρα με 10,5% αλκοόλ, 18 EBC και 22 IBUs. Παράγεται από την Bronckhorster Brewing Company, την guest ζυθοποιία της Ζυθογνωσίας 2017 σε συνεργασία με την επίσης Ολλανδική ζυθοποιία Rockin' Ludina Brewery. Περισσότερα για τη ζυθοποιία που έκλεψε την παράσταση στη φετινή ζυθογνωσία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Εκτός από τις 15 μπύρες μόνιμης παραγωγής, η Bronckhorster Brewing Company παράγει και εποχιακές. Μία φορά το χρόνο παράγεται και η λεγόμενη «Collaboration beer» σε συνεργασία με κάποιο άλλο μικροζυθοποιείο. Τέλος, η σειρά BA (Barrel-Aged Βeers) αφορά μπύρες που έχουν ωριμάσει σε βαρέλια, που έχουν χρησιμοποιηθεί για σέρι, ρούμι ή μπέρμπον. Η σημερινή μπύρα λοιπόν, στο κατώφλι του 2017 και λίγες ώρες πριν την έλευση του 2018 συνδυάζει και τα 2, είναι μια Collaboration beer που έχει ωριμάσει σε βαρέλια Jack Daniels.
Η Angus Triple - Bourbon Reserve No 1 λοιπόν είναι μια χαλκοκόκκινη μπύρα με πυκνό, ελαφρώς μπέζ αφρό, σωστής ποσότητας που σταδιακά υποχωρεί σε ένα λεπτό στρώμα αφρού που παραμένει μέχρι να αδειάσει το ποτήρι εντελώς. Τα αρώματα της είναι καταπληκτικά και διαρκώς σε προκαλούν να τη μυρίσεις όση ώρα δεν πίνεις. Η βανίλια, η καραμέλα, ο λυκίσκος, το αλκοόλ, οι βύνες, το μπέρμπον, το ξύλο του βαρελιού, είναι όλα εκεί και συνθέτουν ένα πραγματικά υπέροχο σύνολο που ικανοποιεί και τις πιο απαιτητικές μύτες! Η γεύση είναι αναλόγως υπέροχη! Γλυκιά, πολύπλοκη, ελαφρώς πικρή και πικάντικη, με τις ευχάριστες νότες του μπέρμπον, με μέτρια ενανθράκωση και το άφθονο αλκοόλ καλά κρυμμένο όσο βέβαια η μπύρα καταναλώνεται δροσερή! Η τελική σφραγίδα στην σημερινή γευστική εμπειρία είναι το επίσης υπέροχο τελείωμα, μια μέτριας διαρκείας γλυκόπικρη και πικάντικη επίγευση.

Με το καλό το νέο έτος, να φέρει υγεία σε όλους, και καλές ποιοτικές μπύρες. Δεν θέλουμε ποσότητα, θέλουμε ποιότητα!

Πηγή : www.zythognosia.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland