Σόλο Φωθιά


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 359, Σόλο Φωθιά, Νορβηγο-Κινεζο-Κρητική hot porter με 5,5% αλκοόλ και 30 IBU! Δεύτερη συνεχόμενη μπυρομέρα με τις κινεζοκρητικες καινοτομίες της Σόλο. Και η σημερινή μπύρα λοιπόν ζυθοποιήθηκε σε συνεργασία με την κινέζικη ζυθοποιία «Wuhan No.18 Βrewing» και πρόκειται για μια πικάντικη porter με την προσθήκη καπνιστού τσίλι από την επαρχεία Guizhou της Κίνας.
Είναι μια μαύρη μπύρα με πυκνό μπεζ αφρό μεγάλης διάρκειας. Διακρίνονται αρώματα κακάο, ψημένης βύνης και πικρής σοκολάτας! Η γεύση είναι γλυκόπικρη με νότες καραμέλας και σοκολάτας, βυνώδης, πικάντικη, με ευχάριστες καπνιστές νότες από την κόκκινη πιπεριά, σε καμιά όμως περίπτωση δεν είναι καυτερή όπως σε προετοιμάζει η κόκκινη πιπεριά της ετικέτας και η ονομασία Φωθιά. (Για κάποιο περίεργο λόγο ο δαίμων του τυπογραφείου αφαίρεσε το Θ από την δική μου ετικέτα.)
Ελαφρώς πικάντικη είναι και γλυκόπικρη επίγευση που ολοκληρώνει τη σημερινή γευστική εμπειρία με τη δοκιμή αυτής της υπέροχης porter, που είναι ότι πρέπει για τις νύχτες του χειμώνα που έρχεται.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland