Veltins Pilsener


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 342, Veltins, Γερμανική pilsener μπύρα με 4,8% abv. Παράγεται από την ζυθοποιία Brauerei C.& A. Veltins, μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της Γερμανίας. Βρίσκεται στην περιοχή του Meschede-Grevenstein από το 1824 που ξεκίνησε ως ένα μικρό ζυθοποιείο-ταβέρνα. Σήμερα, το εργοστάσιο της οικογένειας Veltins ειδικεύεται μόνο στην Pilsener, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη γλυκύτητα του νερού των πηγών της περιοχής, που είναι πλούσιο σε ανθρακικό και μεταλλικά άλατα, ιδανικό για την παραγωγή μπύρας pils. H Veltins θεωρείται η πρώτη γερμανική μπύρα που χρησιμοποίησε τον όρο pils.
Η Veltins είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο. Είναι χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας FC Schalke04 το γήπεδο της οποίας, ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια της Ευρώπης, μετονομάστηκε το 2005 από AufSchalke Arena, σε Veltins Arena.
Έχει χρώμα χρυσόξανθο, διαυγές, με κατάλευκο αφρό μέτριας διάρκειας. Διακρίνονται τα τυπικά αρώματα μίας pilsner μπύρας. Η γεύση είναι, απαλή και ισορροπημένη μεταξύ λυκίσκου και βύνης, ενώ στην επίγευση αφήνει μία ελάχιστα πικρή γεύση, μικρής διάρκειας.

Με το νέο κουτάκι στις 09 Ιουνίου 2022:


Πηγή: www.okathens.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland