ΕΡΕΒΟΣ



Μπυρολόγιο ημέρα 340, Έρεβος, Ελληνική Bohemian dunkel μπύρα με 4,8% αλκοόλ, από το ηλιακό μικροζυθοποιείο Ξάνθης. Το μικροζυθοποιείο είναι αρκετά νέο, ξεκίνησε τη λειτουργία του την Άνοιξη του 2016! Γιατί Ηλιακό όμως; Βασικά, γενικά η μπύρα παράγεται με οικολογική συνείδηση, κάνοντας χρήση ηλιακών συλλεκτών προς εξασφάλιση της ενέργειας που  απαιτείται, η εμφιάλωση γίνεται μόνο σε επιστρεφόμενες γυάλινες φιάλες – και όχι σε κουτάκι – χρησιμοποιούνται καπάκια χωρίς BPA και οι μπύρες μεταφέρονται σε ξύλινα, επαναχρησιμοποιούμενα κιβώτια!
Σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Έρεβος προήλθε από το Χάος και τη Γαία με τη μεσολάβηση του Έρωτα. Συμβολίζει την σιωπή και το βάθος της νύχτας. Επίσης, κατά τον Όμηρο, Έρεβος ονομάζεται ο χώρος που συνορεύει με τον Άδη (χώρος διάβασης των ψυχών), όπως και να 'χει όμως, το χρώμα είναι μαύρο και ταιριάζει απόλυτα στο χρώμα της μπύρας, που καταναλώθηκε εντός του χώρου που έλαβε μέρος το Athens Beer Festival 2017, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι.
Ο ζύθος Ερεβος, είναι αφιλτράριστος, απαστερίωτος, και για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται βύνες από την Θράκη. Το χρώμα είναι θολό μαύρο με λιγοστό μπεζ αφρό μικρής διάρκειας. Διακρίνονται τα αρώματα της βύνης της καραμέλας και λίγο της σοκολάτας. Η γεύση είναι πάρα πολύ καλή, βυνώδης, απαλή, αρκετά γλυκιά με ελάχιστη πικράδα κυρίως στο τελείωμα. Μια υπέροχη μπύρα που αν την άφηνα να ζεσταθεί λίγο ίσως να μου φαινόταν ακόμα καλύτερη!

Πηγή: www.ert.gr
Πηγή: el.wikipedia.org



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland