John Smiths's Extra Smooth

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 311, John Smiths's Extra Smooth, Αγγλική pale ale μπύρα με 3,6% αλκοόλ από την ζυθοποιία John Smith's Brewery (Heineken UK), στην περιοχή Tadcaster, του North Yorkshire. Είναι η ενδέκατη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Ήπια την βαρελίσια έκδοσή της στο εστιατόριο WETHERSPOONS στο Piccadilly Gardens, στις 26/5 συνοδεύοντας άλλο ένα παραδοσιακό fish & chips λίγο πριν την αναχώρηση για Λονδίνο.
Η ζυθοποιία John Smith's Brewery αγόρασε την Backhouse & Hartley brewery το 1852. Ακολουθώντας μια σειρά εξαγορών μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, έγινε μια από τις μεγαλύτερες τοπικές ζυθοποιίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1970 αγοράστηκε από την Courage που διεύρυνε τη διακίνηση της μπύρας και στη Νότια Αγγλία. Με την απόκτηση της Courage από τη Scottish & Newcastle το 1995, και κατόπιν την αγορά της τελευταίας από την Heineken τον Απρίλιο του 2008, η John Smith's γίνεται μέλος του πράσινου γίγαντα.
Στα της μπύρας τώρα, η John Smiths's Extra Smooth έχει σκουρόξανθο χρώμα, και κρεμώδη αφρό. Αν και ο μπάρμαν που μου την σέρβιρε άφησε ένα λεπτό στρώμα αφρού στο ξεχειλισμένο ποτήρι, διήρκεσε αρκετά, σχεδόν μέχρι το τέλος! Έχει ελαφρύ άρωμα καραμέλας και βύνης. Η γεύση είναι πολύ ελαφριά, γλυκιά, λίγο πικρή και λίγο καραμελένια, βυνώδης με ελάχιστη ενανθράκωση, αλλά πάνω απ' όλα νερουλή! Το ίδιο και η επίγευση της, όπως του νερού! Με δυο λόγια μια σχεδόν αδιάφορη μπύρα!

Πηγή: en.wikipedia.org



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland