ILKLEY Hanging Stone

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 309, ILKLEY Hanging Stone, Αγγλική Oatmeal Stout μπύρα με 5% αλκοόλ από την ζυθοποιία Ilkley Brewery, στην περιοχή Ilkey του West Yorkshire. Είναι η ένατη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Ήπια την βαρελίσια έκδοσή της στην παλαιότερη pub του Manchester, στην ιστορική "Old Wellington", στις 25/5. Τη συγκεκριμένη pub, ήθελα διακαώς να επισκεφτώ κυρίως λόγω του beerologio.gr, αλλά και για ένα άλλο ακόμη λόγο: Την προηγούμενη φορά που είχα πάει, ήμουν φοιτητής στο Manchester και ήταν πριν την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο τουManchester το 1996, και η pub αυτή, μαζί με την διπλανή της βρισκόταν κάπου αλλού, 300 μέτρα πιο μακριά από την τωρινή της τοποθεσία!!! Δείτε εδώ εικόνες από την αποσυναρμολόγηση-μεταφορά-συναρμολόγηση των δυο pub, που πλέον σχηματίζουν την υπέροχη νέα πλατεία Shambles!

Τα άσχημα παιχνίδια που παίζει η μοίρα, κόντεψαν να μην καταστήσουν ικανή την επίσκεψη στην παμπ καθώς μια νέα τρομοκρατική επίθεσηστις 22 Μαΐου 2017, 12 ώρες πριν φτάσω στο Manchester, κράτησε την παμπ κλειστή καθώς βρισκόταν ακριβώς πάνω στο όριο της αποκλεισμένης περιοχής από την αστυνομία! Ευτυχώς το τελευταίο βράδυ πριν αφήσω το Manchester, (ο θεός ξέρει για πόσα χρόνια πάλι) μειώθηκε η περίμετρος της αποκλεισμένης περιοχής, η παμπ βρέθηκε εκτός αυτής και εδώ είμαι!!!


Πρώτη μπύρα στην Old Wellington μετά από περισσότερα από 22 χρόνια έλαχε να είναι η ILKLEY Hanging Stone! Με κλειστά μάτια πήγα στην μαύρη που βρήκα μπροστά μου και μάλλον δεν θα έβρισκα ποτέ στην Ελλάδα! H ILKLEY Hanging Stone είναι μαύρη με ελαφρώς καφετί και κρεμώδη αφρό. Το όνομα της προέρχεται από τις γνωστές πέτρες της περιοχής Ilkley Moor χαραγμένες με σβάστιγκες και άλλα σχέδια από την εποχή του χαλκού! Στο άρωμα κυριαρχεί ο καβουρδισμένος καφές και η σοκολάτα. Η γεύση είναι απαλή, βυνώδης, γλυκιά κι ελαφρώς πικρή, με νότες καφέ και σοκολάτας. Στην μέτριας διάρκειας ξηρή και πικρή επίγευση θα έλεγα πως μαζί με τον καφέ διέκρινα και την παρουσία φρούτων του δάσους. Πραγματικά την ευχαριστήθηκα!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland