Fraoch

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 304, Fraoch Heather Ale, Σκωτσέζικη traditional ale μπύρα με 5% αλκοόλ και 12 IBUs από την ζυθοποιία Williams Bros Brewing Co. στην Alloa στα κεντρικά Lowlands της Σκωτίας. Είναι η τέταρτη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη  Βρετανία. Την ήπια στο "Albanach Bar", στο Royal mile του Εδιμβούργου στις 22/5 συνοδεύοντας ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο haggis και το πιο κλασσικό fish (haddock) & chips.
Οι heather ale μπύρες ζυθοποιούνται στη Σκωτία εδώ και πάνω από 4000 χρόνια και είναι ο παλαιότερος τύπος ale μπύρας στον κόσμο που παράγεται ακόμα. Η αδερφοί Williams είναι οι φύλακες της Γαελικής συνταγής για "Leann Fraoch" (Heather Ale) από το 1988 και είναι περήφανοι που έχουν τη μοναδική ζυθοποιία που παράγει αυτό το μοναδικό στυλ μπύρας και το διανέμουν σε όλο τον κόσμο.
Το χρώμα είναι σκουρόξανθο, σχεδόν κεχριμπαρένιο, με λευκό αφρό. Τα αρώματα που διακρίνονται είναι βοτανικά κυρίως, όπως τα ρείκια (heather) σύμφωνα με το site της ζυθοποιίας (προσωπικά δεν ξέρω αν έχω δει καν ρείκια), σίγουρα όμως αναγνώρισα τα βυνώδη αρώματα, το τζίντζερ, την καραμέλα και γενικά αρώματα λουλουδιών. Έχει γεύση βυνώδη, μελιού, πικάντικη λόγω του τζίντζερ, και είναι εντυπωσιακή ειδικά στην αρχή! Η επίγευση είναι ξηρή και μεγάλης διάρκειας στην οποία κυριαρχεί το τζίντζερ. Είναι σίγουρα μια διαφορετική μπύρα που αξίζει να δοκιμάσετε αν τη βρείτε!






Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland