Foster's Lager

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 307, Foster's Lager, Βρετανική lager μπύρα με Αυστραλέζικη καταγωγή! Έχει 4% αλκοόλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο παράγεται από την ζυθοποιία Royal Βrewery (Heineken UK) στο Manchester. Είναι η έβδομη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Ήπια την βαρελίσια εκδοχή της στην pub 256 Wilmslow Road, στο Fallowfield του Manchester στις 24/5/2017. Αυτή την μπυραρία επισκεπτόμασταν συχνά την περίοδο 1994 - 1998, όντας φοιτητές και κάτοικοι της γειτονικής περιοχής Whalley Range. Τότε η pub λεγόταν queen of hearts! Δυστυχώς με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς απαγορευόταν το σερβίρισμα της μπύρας σε γυάλινο ποτήρι και επίσης όταν αγόραζες μπουκάλι στην άδειαζαν σε πλαστικό ποτήρι και κράταγαν το μπουκάλι! Ούτε για να τα φωτογραφίσω δεν μου τα έδωσαν και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει φωτογραφία δική μου!


Η Foster's Lager είναι Αυστραλιανή μάρκα που ανήκει στον διεθνή κολοσσό της μπύρας ABInBev, και κυκλοφορεί σε πολλά κράτη με την άδεια διαφορετικών εταιρειών. Η μεγαλύτερη αγορά της είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο (δεύτερη σε πωλήσεις μετά την Carling) με τα ευρωπαϊκά δικαιώματα να ανήκουν στην Heineken UK, τα Αμερικάνικα στη MillerCoors, τα Καναδέζικα στη MolsonCoors και τα Βραζιλιάνικα στην Brasil Kirin. Παραδόξως πάντως, στη Αυστραλιανή αγορά δεν είναι και τόσο δημοφιλής όσο θα περίμενε κανείς.

Η ζυθοποιία ιδρύθηκε στη Μελβούρνη το 1886 από δυο Ιρλανδο-Αμερικανούς αδερφούς, William M. και Ralph R. Foster. Το 1907 συγχωνεύτηκε και δημιουργήθηκε η Carlton United Breweries (CUB), και η Foster's Lager ήταν η Premium μπύρα της, που κυκλοφορούσε μόνο σε μπουκάλια. Το 1958 κυκλοφόρησε και σε κουτί, το 1971 εισήχθη στο  Ηνωμένο Βασίλειο και το 1972 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1981 παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την άδεια της Watney Mann and Truman Brewers και είναι και η πρώτη φορά που κυκλοφορεί και βαρελίσια. Από το 1986 και η Courage αποκτά τα δικαιώματα να παράγει και να κυκλοφορεί την Foster's συγχρόνως με την Watney Mann and Truman Brewers, ενώ από το 1990 την παράγει πλέον μόνη. Το 1995 με την αγορά της Courage από τη Scottish & Newcastle, τα δικαιώματα μεταβιβάζονται στην τελευταία. Το Απρίλιο του 2006 ανακοινώνεται πως η Scottish & Newcastle αγοράζει την μάρκα Foster's στην  Ευρώπη και τη Ρωσική Ομοσπονδία από την Foster's Group Ltd. Τον ίδιο μήνα η τελευταία ανακοινώνει τη λήξη της χορηγίας για την F1! Για 20 χρόνια η Foster's ήταν βασικός χορηγός πολλών gran prix κυρίως αυτών της Μελβούρνης και του Silverstone. Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, η Heineken εξαγοράζει την Scottish & Newcastle και το Νοέμβριο του 2009 η εταιρεία μετονομάζεται σε Heineken UK Ltd αντικατοπτρίζοντας το όνομα της μητρικής εταιρείας.

Επικαιροποίηση @2020 : Τον Ιούνιο του 2020, η ABInBev πούλησε τα αυστραλιανά περιουσιακά στοιχεία της, Carlton και United Breweries στην Asahi Group Holdings.



Στα της μπύρας τώρα, στην εμφάνιση είναι διαυγής, χρυσοκίτρινου χρώματος, με λευκό αφρό μέτριας διάρκειας και επίσης μέτριας ενανθράκωσης. Διακρίνονται τ' αρώματα του ψωμιού, της βύνης και λιγότερο του λυκίσκου. Στη γεύση είναι ευχάριστη, δροσιστική κι ελαφρώς γλυκιά ενώ η επίγευση μικρής διάρκειας, τυπική της κατηγορίας.



Πηγή: en.wikipedia.org
Πηγή: en.wikipedia.org
Πηγή: www.pitpass.com



Σχόλια

  1. Εγω που δεν μπορω να την βρω θεσσαλονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει, αλλά πουθενά στην Ελλάδα! (Δεν χάνουμε και τίποτα όμως νομίζω. Υπάρχουν τόσες άλλες!)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland