ΝΗΣΟΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 291, ΝΗΣΟΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ, Ελληνική, απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, περιορισμένης παραγωγής strong dark pilsner μπύρα με 7,0 % αλκοόλ. Παράγεται στη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στο νησί της Τήνου. Φέρει μια εντυπωσιακή ετικέτα, σχεδιασμένη από τον σχεδιαστή Rob Snow. Ιδιαιτέρως σκοτεινή όπως και η μπύρα, με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ένα καΐκι να παλεύει με τα κύματα, ένα γλάρο και στο βάθος το Ελληνικό ηλιοβασίλεμα!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ετικέτα, «Αν δεν ήταν η νέα ΝΗΣΟΣ, θα’ταν σφοδρή καταιγίδα στο «τρίγωνο των ανέμων» μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία.
Ψημένο αβυνοποίητο κριθάρι, Τηνιακό μέλι, μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, 5 βύνες κριθαριού και 2 λυκίσκοι, ωριμάζουν σε καμένα κλαδιά Κυκλαδίτικης βελανιδιάς.
Ελαφρώς μπεζ αφρός, με μικρή διάρκεια. Στο άρωμα κυριαρχεί η καραμέλα και η καβουρδισμένης βύνη. Ευκολόπιοτη, με ισορροπημένη γεύση, το μέλι δεν το κατάλαβα, ελάχιστα πικρή, με ελαφρώς ξηρή επίγευση, όμως .... συνολικά, διαβάζοντας την ετικέτα από πριν είχα προετοιμαστεί για κάτι μεγάλο αλλά τελικά η μπύρα δεν κατάφερε να με εντυπωσιάσει.

Η εικόνα της ετικέτας

Πηγή: nissos.beer

Πηγή: beerakias.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland