Marks & Spencer Belgian Lager


Μπυρολόγιο ημέρα 280, Marks & Spencer Belgian Lager, Βελγική lager με 5% αλκοόλ, από την ιδρυθείσα το 1898, Haacht Brewery, στο Boortmeerbeek του Βελγίου. Πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή ζυθοποιία  που μέχρι το 1929 παρήγαγε και γάλα καθώς αρχικά ήταν μια γαλακτοπαραγωγική φάρμα! Είναι συνειδητή απόφαση της οικογένειας να μην  γίνουν μέρος κάποιου διεθνούς κολοσσού μπύρας αλλά να παραμένουν 100% Βέλγοι! Το 1937 η ζυθοποιία έκανε ρεκόρ πωλήσεων με πάνω από 50 εκατομμύρια λίτρα μπύρας, και το 1953 ήταν η νούμερο 2 ζυθοποιία του Βελγίου.
Σήμερα είναι θυγατρική εταιρεία της Brouwerij Handelsmaatschappij PLC (Co.Br.Ha.), μαζί με τις Bierbrouwerij De Leeuw bv στην Ολλανδια και Brasserie du Coq Hardi στη Γαλλία!

Έχει ξανθό χρώμα και είναι διαυγής με πλούσιο λευκό αφρό μικρής διάρκειας. Διακρίνονται απαλά αρώματα λουλουδιών και ψωμιού ενώ η γεύση της είναι ισορροπημένη, απαλή, καθόλου πικρή και ευχάριστη. Στο τελείωμα διακρίνονται νότες γρασιδιού. Έχει μέτρια ενανθράκωση και συνεπώς ευνοεί την μαζική κατανάλωση. Σίγουρα πρόκειται για μια ευκολόπιοτη μπύρα.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland