Grolsch


Μπυρολόγιο ημέρα 272, Grolsch, Ολλανδική premium lager μπύρα με 5% αλκοόλ, από την Grolsch Brewery στο Enschede. Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1615 στο Groenlo, το 1895 αγοράστηκε από την οικογένεια de Groen, και στις αρχές του 2006 ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ολλανδίας (μετά την Heineken). Το Μάρτιο του 2008 εξαγοράστηκε από την SABMiller, αλλά στις 13 Οκτωβρίου 2016 πωλήθηκε στην Ιαπωνική Asahi Breweries σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο για να επιτραπεί η εξαγορά της SABMiller από την Anheuser-Busch InBev.

Η Grolsch οφείλει την ανώτερη ποιότητά της στην επιλογή των καλύτερων φυσικών συστατικών, την παραδοσιακή χαμηλή ζύμωση και τον συνδυασμό των δύο τύπων λυκίσκου. Η σημαντική ανακάλυψη του Peter Cleyper των δύο τύπων λυκίσκου στα μέσα του 1600 αναγνωρίζεται και από το γεγονός ότι εμφανίζεται ακόμα και σήμερα στο λογότυπο της εταιρείας. Το σχέδιο αποτελούσε έμπνευση και σύμβολο της ξεχωριστής γεύσης της Grolsch και υπενθύμιση όποτε κανείς βλέπει το λογότυπο. Είναι λοιπόν μια Oλλανδική lager που είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο κυρίως για την μοναδική ‘swing top’ φιάλη της. Το εντυπωσιακό αυτό μπουκάλι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1897 και εκφράζει ολόκληρη την φιλοσοφία της Grolsch που έχει σαν βασικούς άξονες την ποιότητα και την καινοτομία.

Κλασσική ξανθιά μπύρα σε ένα όμορφο, ανάγλυφο και επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι. Διακρίνονται αρώματα δημητριακών, βύνης και λυκίσκου. Η γεύση είναι ελαφρώς μεταλλική, ξηρή, τραγανή, ελαφρώς πικρή και με επίσης ξηρή επίγευση. Γενικά πάντως δεν με εντυπωσίασε καθόλου.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland