Flying Dog, Raging Βitch

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 197, Flying Dog, Raging bitch, Αμερικανική IPA Βελγικού στυλ με 8,3 αλκοόλ και 60 IBU. Κυκλοφόρησε από την cult μικροζυθοποιία Flying Dog για τα είκοσι της χρόνια. Πορτοκαλόξανθη μπύρα με πλούσιο λευκό αφρό μικρής όμως διάρκειας. Διακρίνονται αρώματα ανθών και μελιού κάποια μπαχάρια και φυσικά πιο έντονα από όλα, ο λυκίσκος. Χρησιμοποιούνται 3 διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου, Warrior, Columbus, και ο ιδιαίτερα αρωματικός Amarillo. Η γεύση της γεμάτη, γλυκιά και πικρή σε μια τέλεια ισορροπία.  Αν και δυνατή, είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτη με το αλκοόλ να είναι καλά κρυμμένο. Πολυσύνθετη, με το λυκίσκο να πολιορκεί τη γεμάτη malt γεύση, και να την εξευγενίζει, ενώ η βελγική μαγιά αφήνει το χαρακτηριστικό της αποτύπωμα κυρίως όμως στη επίγευση.

Πίσω απ' την Flying Dog βρίσκεται η cult φυσιογνωμία του George Stranahan. Πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ακτιβιστής, αντικομφορμιστής, αγύριστο μυαλό, καλλιτεχνική φύση και φίλος του επίσης cult, αποδημήσαντος από το 2005 Hunter S. Thompson, εμπνευστή του περίφημου "Gonzo spirit" και συγγραφέα του "Fear and Loathing in Las Vegas" ενός αυτοβιογραφικού road trip που γυρίστηκε και ταινία από τον Terry Gilliam με τους Johny Depp και Benicio Del Toro. Ο Thompson σύχναζε στην Woody Creek Tavern που είχε ανοίξει ο Stranahan το 1980 και στην επιρροή του φευγάτου Thompson στον επιρρεπή στο φεύγα Stranahan, οφείλεται η δημιουργία της cult αυτής μικροζυθοποιίας, που ξεκίνησε σαν brewpub το 1990 στο Aspen του Colorado.

Οι ιδιαίτερες και πάντα cult ζωγραφιές που βλέπουμε να στολίζουν τις μπύρες της Flying Dog, είναι δημιουργίες του βρετανού καρικατουρίστα Ρalph Steadman που συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη μικροζυθοποιία από το 1995, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της η καινούργια ζυθοποιία στο Denver, Colorado. Στις τόσο ξεχωριστές ετικέτες του, ο Steadman πρόσθετε και κάποιες «ανατρεπτικές» ατάκες, όπως την σήμα κατατεθέν πια “Good Beer, No Shit” , που πρωτομπήκε στην Road Dog Scottish Porter και για την οποία βρίσκονταν για 5 χρόνια σε δικαστική διαμάχη με τις κρατικές υπηρεσίες. Μετά τη δικαίωσή τους, η επίμαχη ατάκα καθιερώθηκε σαν μότο της εταιρείας.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland