Emelisse Espresso Stout

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 165, Emelisse Espresso Stout, Ολλανδική imperial stout από την Brouwerij Emelisse. Σ' αυτή την εσπρέσο-συνταγή έχουν προστεθεί ολόκληροι κόκκοι ιταλικού καφέ ( 90% Arabica, 10% Robusta), γεγονός που κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του καφέ καθ' όλη τη διάρκεια δοκιμής της μπύρας αυτής και που σίγουρα δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της!
Στη μύτη μας έρχονται τ' αρώματα από τα καβουρδισμένα malts, καφές, ελιά και σοκολάτα! Το αρκετά υψηλό αλκοόλ στα 9,5% κάνει δειλά δειλά την παρουσία του μόλις πιάνουμε πιο υψηλές θερμοκρασίες.
Στο στόμα ευχάριστη είναι η αίσθηση του καφέ και της μαύρης σοκολάτας με τα τσιμπήματα πικράδας να είναι συνεχή σε κάθε γουλιά! στις πιο ψηλές θερμοκρασίες η μπύρα θα γλυκάνει πιο πολύ και θα διαφανεί περισσότερο η άποψη της μόκα μαζί με σταφίδα που στην αρχή δεν ήταν ιδιαίτερα διακριτά σαν στοιχεία!
Μέτριας διάρκειας γλυκόπικρη επίγευση με το αλκοόλ, τον καφέ και τη πικρή σοκολάτα να έχουν την τελευταία άποψη! Για τους λάτρεις του καφέ αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή, κυρίως όμως για τους χειμερινούς μήνες!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland