Berlin Premium Lager


Berlin Premium Lager, Ελληνική lager  από την εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία (Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης). Χρώμα ξανθό, λευκός αφρός μετρίου πυκνότητας που σταδιακά πέφτει αλλά συντροφεύει τη μπύρα ως το τέλος. Άρωμα φρέσκου κριθαριού. Η πρώτη γεύση είναι γλυκιάς ξανθιάς βύνης, ξεκάθαρη όπως αρμόζει σε μια lager, ενώ το σώμα είναι μέτριο και το αλκοόλ (5%) καλύπτεται απόλυτα. Ο λυκίσκος κάνει την εμφάνισή του μόνο στην επίγευση αφήνοντας μια ισορροπημένη ελαφριά πικράδα μεγάλης διάρκειας. Η Berlin είναι μια all-malt βυνώδης lager χωρίς σάκχαρα ή άλλα πρόσθετα. Το μέτριο ανθρακικό της ευνοεί την μαζική κατανάλωση, ενώ πίνεται εύκολα και σε δροσερή θερμοκρασία.
Η πρωτότυπη συνταγή της εξαιρετικής αυτής “ξανθιάς” είναι διαμορφωμένη από κορυφαία ομάδα ζυθοποιών με βάση τις γευστικές απαιτήσεις του Έλληνα καταναλωτή και τις μεσογειακές κλιματικές συνθήκες. Φτιάχνεται από υλικά αισθητά υψηλότερου κόστους (όπως η παραδοσιακή βύνη, από δίστιχο καλοκαιρινό και εξάστιχο χειμωνιάτικο κριθάρι και οι εκλεκτότερες ποικιλίες λυκίσκου) ενώ το -άριστης ποιότητας- νερό της προέρχεται από αρτεσιανές πηγές του Παρνασσού. Μετά από σειρά δοκιμών, η εzα αποφάσισε την επιλογή “μυστικού” στελέχους μαγιάς. Η εξαιρετική αυτή μαγιά της Berlin μετουσιώνει το γλεύκος από νερό, βύνη και λυκίσκο σε ζύθο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Ο τόσο απαραίτητος αυτός μονοκύτταρος μικροοργανισμός χρησιμοποιείται για τέσσερις μόνο γενιές και μετά αντικαθίσταται.
Η παρασκευή της Berlin ακολουθεί πιστά τον Γερμανικό Νόμο Αγνότητας του 1516: την αυθεντική εκείνη διαδικασία που επινοήθηκε και κατοχυρώθηκε, πριν από 500 χρόνια, για την παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει σε γεύση και χαρακτήρα. Η ζύμωση είναι “Μακράς Περιόδου”, 21 ημερών τουλάχιστον.

Πηγή: beer.gr
Πηγή: eza.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland