Voreia Stout


Μπυρολόγιο ημέρα 161, Voreia Stout, Ελληνική stout μπύρα από τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery». Η Voreia Stout είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού. Παράλληλα, η χρήση αυθεντικής, Γαλλικής μαύρης σοκολάτας Valrhona αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία που διακρίνει τη συνταγή της. Πρόκειται για μια απαστερίωτη και αφιλτράριστη ale μακράς ωρίμανσης, που χαρακτηρίζεται από μαύρο χρώμα και καφέ κρεμώδη αφρό. Καβουρδισμένα αρώματα κάνουν έντονα της παρουσία τους, καθώς νότες σοκολάτας, καφέ και καραμέλας συνεργάζονται αρμονικά προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη αρωματική ταυτότητα.

Η γεύση της είναι γεμάτη, κρεμώδης και γλυκιά στην αρχή, ενώ διακρίνεται μια ελαφριά οξύτητα αφήνοντας στη συνέχεια μια έντονη επίγευση με μια αρκετά χορταστική πικράδα μαύρης σοκολάτας. Το σώμα της επιτηδευμένα γεμάτο και πυκνό, παρά το μέτριο για την κατηγορία αλκοόλ του 6%.

Η Voreia Stout ξεκίνησε το ταξίδι της στην ελληνική αγορά το Δεκέμβριο του 2014, κατακτώντας λαμπερές κριτικές από τους γευσιγνώστες του κλάδου και τους φίλους του ζύθου. Άμεσα ακολούθησε το δρόμο των εξαγωγών μαζί με τους υπόλοιπους κωδικούς της Μικροζυθοποιίας Σερρών σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές.

Η μεγάλη επιτυχία για τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery» ήρθε από το εξωτερικό, αφού η μπύρα Voreia Stout πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό 'Brussels Beer Challenge' στην κατηγορία 'Stout-Porter Beer'. O διαγωνισμός διεξήχθη επιτυχώς στην Αμβέρσα του Βελγίου, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά πάνω από 1.100 μπύρες από όλον τον κόσμο. 75 καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες από το κλάδο της μπύρας από όλον τον κόσμο αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή που δοκίμασε και ανέδειξε τις καλύτερες συνταγές μέσα από μία διαδικασία τυφλής δοκιμής.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland