Weihenstephaner Vitus

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο, ημέρα 110, Weihenstephaner Vitus, Γερμανική single-bock weiss μπύρα, με απαλή και ελαφρώς γλυκιά γεύση μαγιάς, φρούτων και ειδικότερα μπανάνας.
Μια γεμάτη και μεστή μπύρα με γλυκό άρωμα και ήπια γλυκιά γεύση που σε παρασύρει να την κατεβάσεις εύκολα παρά την αυξημένη περιεκτικότητα σε αλκοόλ 7,7%.
Το 725 ο μοναχός Corbinian και δώδεκα ακόμη Βενεδικτίνοι μοναχοί ίδρυσαν το μοναστήρι Nahrberg Hill στο Freising και έτσι ξεκίνησε μια τεράστια παράδοση στην παρασκευή μπύρας. Γραπτές πηγές αναφέρουν πως μόλις το 768 υπήρχαν πολύ μεγάλες ποσότητες λυκίσκου στους κήπους μέσα και γύρω από το μοναστήρι που τις εκμεταλλεύονταν οι μοναχοί. Το 1040 ο ηγούμενος Arnold κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και την άδεια από το γειτονικό μοναστήρι του Freising και έτσι την ίδια χρονιά ιδρύθηκε το ζυθοποιείο του μοναστηριού του Weihenstephan που λειτουργεί μέχρι σήμερα και θεωρείται το παλιότερο του κόσμου. Αυτή θεωρείται και η αρχή της Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan που είναι η σημερινή ονομασία της ζυθοποιίας, και την φέρει από το 1921 που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ζυθοποιείο περιήλθε στο επίσημο Βαυαρικό κράτος, μέχρι τις μέρες μας.

Πηγή: www.beer.gr

Η αρχική φωτογραφία στις 10 Φεβρουαρίου 2016.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland