Chimay blue


Μπυρολόγιο, ημέρα 46, 01/10, Chimay blue ... trappistes ... διάσημη καστανή Βελγίδα μέσα από το μοναστήρι Scourmont Abbey, εξαιρετική αντιπρόσωπος των γνήσιων strong dark ale. Παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπανίας και η μαγιά της έχει απομονωθεί από το 1949. Δεν παστεριώνεται, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται είναι από την πηγή του μοναστηριού «Scour Mont», χωρίς καμιά χημική επέμβαση. Στο μπουκάλι της γίνεται επαναζύμωση. Στη μύτη πλημμυρίζουν ξηρά και ώριμα φρούτα όπως δαμάσκηνα, κεράσια, βατόμουρα, μαύρα σταφύλια που αγκαλιάζονται από νότες μπαχαρικών, καστανή ζάχαρη και μπόλικη καραμέλα. Το στόμα κερδίζει τις αισθήσεις με την παρουσία των φρούτων και του τριαντάφυλλου και χαρίζει βελούδινες στιγμές με θέρμη και διάρκεια. Πρόκειται για μια μπύρα παλαίωσης που πίνεται είτε στους 10-12 βαθμούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: athenianbrewery.gr
Πηγή: houseofwine.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

AMMOUSA IPA

Sknipa Bold

Johnnies’ Beer Hefeweizen

SALONIKIA

AMMOUSA GOLDEN NEIPA

Στάλα Strong Ale

Στάλα Pale Ale

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Sknipa Lady

Oniro