Chimay blue

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο, ημέρα 46, Chimay blue ... trappistes ... διάσημη καστανή Βελγίδα μέσα από το μοναστήρι Scourmont Abbey, εξαιρετική αντιπρόσωπος των γνήσιων strong dark ale. Παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπανίας και η μαγιά της έχει απομονωθεί από το 1949. Δεν παστεριώνεται, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται είναι από την πηγή του μοναστηριού «Scour Mont», χωρίς καμιά χημική επέμβαση. Στο μπουκάλι της γίνεται επαναζύμωση. Στη μύτη πλημμυρίζουν ξηρά και ώριμα φρούτα όπως δαμάσκηνα, κεράσια, βατόμουρα, μαύρα σταφύλια που αγκαλιάζονται από νότες μπαχαρικών, καστανή ζάχαρη και μπόλικη καραμέλα. Το στόμα κερδίζει τις αισθήσεις με την παρουσία των φρούτων και του τριαντάφυλλου και χαρίζει βελούδινες στιγμές με θέρμη και διάρκεια. Πρόκειται για μια μπύρα παλαίωσης που πίνεται είτε στους 10-12 βαθμούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: athenianbrewery.gr
Πηγή: houseofwine.gr

EDIT: 26 Φεβρουαρίου 2020
Με το ποτήρι της.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland